Iets over mij & Contact

Zuiderling
Joost van der Net is mijn naam, jaargang 1969. In Brabant opgegroeid, bracht ik mijn tijd graag door in de prachtige stad Breda. In Nijmegen studeerde ik geschiedenis en filosofie. Aan de Nijmeegse universiteit rondde ik in 1994 de studie geschiedenis af en promoveerde ik anno 2012 bij professor Jean-Pierre Wils in de politieke wijsbegeerte.

Werk
Na de studietijd werkte ik onder meer langere tijd bij de publieke omroep, in dienst van achtereenvolgens de KRO en de RVU. In 2012 trad ik aan als directeur van de Stichting Thomas More, een netwerk van studenten, academici en belangstellenden die willen uitstijgen boven de grenzen van hun eigen vak. Van dit netwerk maak ik nog altijd deel uit, alleen niet meer als directeur. Met ingang van 1 maart 2018 ben ik namelijk als directeur verbonden aan het NMF. Het NMF is een samenstel van op erfgoed gerichte organisaties. In opdracht van de Provincie Noord-Holland zet het NMF speciaal in op archeologie, via het Steunpunt Monumenten en Archeologie en het provinciaal archeologisch museum Huis van Hilde. 

Verenigingsleven
In mijn woonplaats Hilversum geniet ik van het bloeiende verenigingsleven en van het uitstekende cultuuraanbod dat Hilversum, Laren en Amsterdam mij en mijn familie te bieden hebben. Echtgenote Dorien Fröling (1967) is mijn steun en toeverlaat. Met haar zie ik momenteel onze dochters Veerle (2001) en Linde (2004) opgroeien.

Deze website
Voor klassieke muziek heb ik een passie, zowel genoten in live uitvoeringen als in de weergave via grammofoonplaten. Via deze website deel ik iets van deze passie. Ook presenteer ik hier enkele gedachten die ik als historicus en filosoof wil delen, onder meer over de toekomst van ons mooie Europa. Aanvankelijk schreef ik mijn teksten in het Nederlands, maar toen eenmaal duidelijk werd dat mijn nieuwe boek in het Engels zou gaan verschijnen, ben ik ook in deze website naar de Engelse taal overgeschakeld.

Contact?
Over alles wat ik in deze website online heb gezet, ga ik graag het gesprek aan. Daartoe ben ik bereikbaar op het mailadres: joost[ad]joostvandernet.nl
In beginsel reageer ik via dit adres alleen op mails die betrekking hebben op de onderwerpen en thema's als gepubliceerd op deze website. Voor zakelijke contacten ben ik bereikbaar via LinkedIn.

About Me & Contact in ENGLISH

The European Dream
A historian and a philosopher, born in 1969 in the Dutch province of Brabant, I consider myself a keen supporter of the European project. In 2017 I wrote a book about the wonderful 'European Dream', contrasting it with the current 'American Nightmare'. This book, Aan de Europese Natie, has been generally well received by critics and readers. It is available in Dutch only.

Play, Work and Labour
My next book will take up and expand on the philosophical and historical arguments made in Aan de Europese Natie with regard to play, work, labour and the interrelation of these phenomena throughout Western history after ca 1100 CE. This new book, probably titled Play, Work and Labour, will be published in English. At some time in the near future, previews of its contents will appear in this website.

Classical Music on LP
In the mean time, some English speaking readers might, perhaps, enjoy a few of my musings about classical music on LP.

Contact?
Of course, where LPs are concerned, it is very well possible that I am wrong concerning a technical detail, or that readers would like to know more. In these cases, I will be happy to receive messages at: joost[ad]joostvandernet.nl 

Professionally, I may be contacted through LinkedIn.